Creatief

Nike is bijzonder creatief.

Welnee, ik hoor u al denken, niet in de vorm van kunstzinnigheid. Wel heeft hij een creatief oplossend vermogen.

Het zoeken naar oplossingen in het straatbeeld is een groot onderdeel van Nike zijn werk. Ik laat me graag door hem verrassen. Zolang de oplossing maar veilig blijft geniet ik van Nike zijn creativiteit.

Het is een mooie dag. Op het kleinste pleintje in ons dorp hebben alle 4 de horecazaken besloten om klanten te lokken door hun terrassen uit te zetten. Overal staan tafeltjes, stoeltjes plantenbakken, prullenbakken, omheind met fietsen van klanten. Even een fractie hield Nike zijn pas in om de boel te overzien. “Ga door Nike, zoek het rechts” Nike zette zijn vaart weer in en besloot zigzaggend een poging te doen om over het plein te komen. Na 4 tafeltjes was hij het overzicht kwijt. Hij tikte met zijn neus een stoel aan en keek me aan. “Ga zitten vrouwtje, dat is makkelijker dan de weg zoeken”, leek hij te zeggen. De slimmerd! Maar nee, we moesten toch echt door naar huis.

Een paar weken later…

Mijn man en huishond Paco liepen voor ons. Ik zag hen uitwijken, de straat op. Nike liep stoïcijns rechtdoor. Oké hij bedenkt duidelijk een eigen oplossing voor het obstakel op de stoep, dacht ik. Prima dat hij zich niet zomaar door mijn mans ideeën laat leiden. Wat ik uiteraard niet had gezien was dat u het Nike een tandje moeilijker had gemaakt. Zonder woorden had u contact gezocht met Nike. En Nike was wel voorstander van wat aandacht van beslist aardige mannen. Ineens werd het donker en liepen we schuin omhoog. “Hee ventje wou je mee verhuizen? “

“Shit, ik sta in een verhuiswagen?”  “Je wou toch niet verhuizen Nike? Of koos je door mee willen rijden voor de kortste, snelste weg? “Zonder aandacht aan u te schenken verzocht ik Nike toch maar voor het bedenken van een andere oplossing.

Afgelopen weekend verbleven Nike en ik, manlief en huishond op een vakantiepark. De eerste avond liepen wij een verkennende ronde over het park in het pikke donker. Nike had een ontgroening bedacht. ‘Limbo dansen’…. Met de gesloten slagboom…” Nou nee Nike die les sla ik liever over. We lopen even een stukje terug. Bedenk maar een nieuwe oplossing.

Gelukkig is Nike niet voor 1 gat te vangen en liep hij er daarna keurig omheen om vervolgens ook iedere drempel in de weg op het park keurig netjes aan te geven.

Knappe kerel!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam