Daar zit een luchtje aan

Het is een mooie  maar bewolkte dag. Ik word inmiddels alweer een jaar vergezeld door mijn geleidehond Nike als u toch wat van het hart moet.

“Je hond ruikt. Andere klanten hebben daar last van. “

Ik was totaal verbaast omdat ik dit nooit eerder had gehoord. Ik dacht  aan de vele mensen die vermoedelijk uit sociaal wenselijk gedrag angstvallig door hun mond hadden geademd tijdens 3 uur durende vergaderingen omdat zij niets hierover hadden durven melden. Thuis besloot ik mijn bezoek te onderwerpen aan de vraag wat zij roken bij binnenkomst na een regenbui maar ook daar werd ik niets wijzer van. Tot slot wroette de dierenarts tijdens een regenbuitje haar neus eens onbeschaamd in de  vacht en oksels van mijn geleidehond maar ook zij kon geen geurspoor ontdekken.

Omdat ik de vervelendste niet wilde zijn besloot ik in de dagen erna een oplossing voor uw probleem te bedenken. Een luchtverfrisser zou het moeten zijn! Na verificatie bij de dierenarts en de school van Nike besloot ik er 1 aan u te overhandigen.

Drie standen citroengeur zouden de geur van mijn hond moeten verdrijven uit uw kamer. Daarnaast propte ik nog een handdoek en een badjas van mijn hond in mijn tas. Welke ik alleen zou gaan gebruiken als bleek dat de luchtverfrisser niet afdoende de geur van mijn hond zou verdrijven.

Laaiend enthousiast over mijn oplossingsgerichtheid zette u de luchtverfrisser meteen goed open. U was blij dat ik daarnaast de badjas van mijn hond mee had want de geur zou anders door de verfrisser heen gedrongen zijn.

Een week later leek uw mening over de geur van mijn hond opgefrist te zijn. De citroenen in de luchtverfrisser hadden hun werk goed gedaan. U wilde de luchtverfrisser tijdens mijn bezoek gerust aan doen hoor maar enkel als blijk van waardering omdat u deze van mij cadeau had gekregen. Uiteindelijk besloot u dat de verfrisser niet te gebruiken ondanks de hoge luchtvochtigheid van de herfst.

Nog een week later wilde u mij de luchtverfrisser teruggeven. Deze was niet meer nodig. Zo verbaast als ik was over uw plotselinge mening over de lichaamsgeur van mijn hond, zo verbaasd was ik nu dat het hele probleem 3 weken later opgeklaard was.

Ik bedankte voor uw aanbod en wilde de luchtverfrisser niet meer terug. Het zou maar zo kunnen gebeuren dat uw geur haartjes in uw neus door onvoorziene omstandigheden weer op hol zouden kunnen slaan. Dan heeft u de door citroenen aangedreven luchtverfrisser direct binnen handbereik.

En mijn hond? Die is blij dat de citroenengeur weer uit het kamertje opgetrokken is. Het zal wel met de herfst en het natte weer te maken hebben maar het rook er de laatste tijd daarbinnen toch wel erg vreemd. Blij dat u er na drie weken wat aan gedaan heeft!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam