Ladies and gentleman. There she is!

“Zeg Domie, zou je mij weer kunnen helpen? Afgelopen zomer deed je het zo goed!”

“Natuurlijk doe ik dat! Hartstikke leuk! Zeg maar waar, wanneer en hoe laat.”

Een klein onderdeel van uw werk is het geven van een training aan mensen die optreden in het theater en daar te maken kunnen krijgen met visueel gehandicapten in het publiek. U geeft deze training reeds enkele jaren. Tijdens uw training ben ik de ervaringsdeskundige en daarmee het antwoord op alle vragen.

“Dit keer is het niet, zoals afgelopen zomer, bij jou in de buurt. De training is in Breda”, voegt u aan de rest van uw informatie toe. Ik ben nog nooit in Breda geweest. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik even een momentje nam om op Google te kijken ter hoogte van welke andere plaats Breda in Brabant lag. Tot twee jaar geleden had ik direct in een gutsend zwetende paniek aanval geschoten. Breda???????? Wie heeft dat uitgevonden? En waar dan? En ik moet dat met stok gaan vinden? Echt niet!”…….”Maar sinds mijn geleidehond Nike in mijn leven is, is ook mijn reactie op de vraag naar Breda te komen met 180 graden gedraaid. “Natuurlijk, kom ik! Geen enkel probleem! Breda heeft een station. Ik kom er wel. Met Nike kom ik er wel! ”

“Wellicht kunt u zorgen dat er iemand op het station van Breda staat om mij op te wachten? Ik kan mijn hond de trap laten zoeken, de lift en in de stationshal de poortjes. Daarna zou wat assistentie wenselijk zijn zodat ik niet ook een bus hoef te zoeken en de route naar de locatie. “

“Geen enkel probleem”, was uw reactie…. En toch betrap ik u hier op een fractie van concentratieverlies tijdens ons gesprek.

Eenmaal de ontmoetingsplek afgesproken vroeg u “ En je man dan? Hij komt toch wel mee? “ “Verbaast vroeg ik mezelf af waar deze plotselinge vraag vandaan kwam. “”Mijn man blijft gewoon thuis. Die heeft andere bezigheden”

Waarop u nog veel verbaasder reageerde:

“ Blijft je man thuis….? Maar zonder je man kan je Breda helemaal niet vinden!”

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam