Pluche

“Jou vrienden zijn ook mijn vrienden”, redeneert mijn geleidehond Nike. Maar er is 1 persoon die daar voor Nike met kop en schouders bovenuit steekt. Namelijk tante Bets. Tante Bets is zijn tante niet, maar tante Bets heeft besloten dat zij voor hem een tante is.  Sommige dingen voelen zo en tenslotte is het leeftijdsverschil meer dan 50 jaar.

Tante Bets en Nike delen dezelfde passie. De passie voor pluche. Bets is kieskeurig. De pluche figuur moet vooral groot en bijzonder zijn. Een eenvoudige beer komt er niet zo snel meer in. Nike is iets minder kieskeurig. Nike bombardeert de knuffel, welke met het meeste enthousiasme voor zijn neus gehouden is, tot zijn favoriet.

Voor Nike bestaat er geen groter feest dan een bezoek afleggen aan het huis van tante Bets.  Haastig wurmt hij zich bij de deur naar binnen. Uit voorzorg heeft tante Bets haar mooiste pluche uit haar collectie veilig opgeborgen. De andere helft staat verspreid over haar woonkamer. Nike begroet haar en rent een rondje langs al het moois. Bij de koffie gaat hij liggen. Hij kijkt zijn ogen uit. Hij weet het goed. Hij mag en zal ook nergens aankomen. Dat heeft tante Bets hem zo geleerd.

Ieder bezoek aan tante Bets eindigt in een uurtje winkelen. Pluche winkelen! Eerst een kadootje voor Nike. “Pluche heeft hij al genoeg hoor tante Bets! Hij mag een hondenspeeltje krijgen, zeg ik.” Zorgvuldig legt zij in de winkel 3 speeltjes voor zijn neus. Nike kan niet kiezen. Nike mag niet kiezen. Tenslotte is hij  aan het werk. Terwijl hij alle moeite doet het tafereel te negeren kies ik een flostouw voor hem uit.

In de volgende winkel kon tante Bets een pluche Dino aan haar collectie toevoegen. Nike slaat het tafereel gaande. “Stom vrouwtje ook met haar flostouw ideeen!”

Als ik Nike naar de kassa  navigeer  staan we plotseling in een zijpad stil. Tante Bets komt bij ons staan. Een hele bak vol pluche knuffels. Terwijl wij de prijs, kwaliteit en bijzonderheid bespreken kan Nike zijn passie niet langer negeren. Heel voorzichtig trekt hij halverwege de mand een knuffeltje door de spijlen heen.

Voor ik een paar  vermanende woorden kan uitspreken roept tante Bets “Nou lieve schat, wij begrijpen elkaar hoor! Jij wilt ook een knuffeltje kopen! Geef dat flostouw maar aan je huisbroer. ”

Eenmaal thuis kruipt Nike direct doodmoe in zijn mand. Al die indrukken vraagt om mooie pluche dromen.

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam