Porsche

Het was woensdag , markt dag. Vanuit het bos liepen Nike en ik via de markt naar huis. Even brood meenemen en Nike wil graag snoepen bij de kaasboer. Vanaf de dierenkraam ging het tempo van Nike beduidend omlaag. Hij wilde zo lang mogelijk van alle lekkere geuren genieten.  U passeerde mij met een bakfiets vol kinderen. 

“Kijk jongens een hele bijzondere hond! Deze hond helpt die mevrouw.”  Vier kinderen keken belangstellend over de rand naar Nike die keurig werk liet zien. 

“Die hond, jongens, die hond kent alle verkeersborden en alle verkeersregels uit zijn hoofd! Die hond weet precies waar hij stil mag staan en waar hij door moet lopen.” Geïnteresseerd in deze duizend en eerste bijzondere definitie van mijn blindengeleidehond  bleef ik  een beetje in uw buurt lopen.   Oké, ik moet eerlijk bekennen dat als mensen mij vragen welk merk Nike is i.p.v. welk ras, ik dan met een stalen gezicht antwoord geef dat hij een Porsche is . Tenslotte is hij net zo mooi glimmend zwart, goed van figuur , en zo kostbaar als een klompje goud.  Kennelijk zat dat nog vers in uw geheugen. 

Samen lopen we een aantal meters op langs de kramen. Inmiddels is mijn focus alweer gericht op het doen van mijn eigen boodschappen. Nike wil op de markt ook nog wel eens eigen keuzes maken dus ik moet er wel met mijn gedachten bij blijven. 

Dan trapt Nike ineens op de rem. Er is kennelijk een obstakel die hij door alle geuren in zijn neus wat aan de late kant opmerkte.  Ook u schrok van de onverwachtse rembeweging van   Nike en keek verschrikt onze kant op. Ik besloot maar even in uw belevingswereld te antwoorden en zei:  “ Ja, eh daar even terug hangt een bordje met 30 km per uur. Ze controleren nogal op de valkenburgerlaan tijdens de markt . “ Vorige maand is mijn hond op dit punt geflitst , weet u, hij ging te hard. De boete ging mooi van zijn zakgeld af.”  “Nu kijkt mijn hond wel beter uit!” 

“Kom Nike, ga door!” 

Met een stalen gezicht spoor ik Nike aan om wat harder door te lopen hopend dat u nog 

even nadenkt of de capaciteit die u aan mijn hond toedichtte niet iets te veel onzin bevatte.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam